vízteres kandalló

Nyáron a lakás hűtése, télen pedig annak a fűtése okoz kihívásokat. Főként ez utóbbira jelent egyszerű és stílusos megoldást a vízteres kandalló beépítése. Ennek a fűtőegységnek az elve teljesen megegyezik a hagyományos kazánokéval, hiszen a tűztér körül keringő víz felmelegítésével juttatja el meleget a radiátorokba vagy éppen a padlófűtés csöveibe.

Amit viszont pluszban ad, az a feneséges látvány. Az adott helyiséget, ahol található, közvetlen meleg légárammal látja el, így amint megtörténik a begyújtás, szinte azonnal érezhető a hatása. A vízteres kandalló kimagasló teljesítménnyel rendelkezik, valamint képes egy nagyobb háztartás használati meleg vízzel való ellátását is biztosítani.

Természetesen, vásárlás előtt fontos felmérni az igényeket, hogy ennek függvényében történjen meg a beszerzés. Újépítésű otthonokban, de akár komolyabb fűtésrendszer felújításakor is megfontolandó a vízteres kandalló rendszerbe állítása. A páratlan élmény, amit garantál, főként a téli estéken fog megtérülni sokszorosan, amikor a sarokban „doromboló” tűz látványa békés hangulatot teremt.