Azokban a kertekben, ahol szeretnénk kialakítani a megfelelő öntözést, ott szükségünk lesz erre a kiváló termékre. A KPE cső minden tekintetben alkalmas egy hatékony öntözőrendszer felépítésére, mivel a gyártásakor felhasznált műanyag rugalmas, ezért könnyedén alakítható, viszont ellenáll az időjárási körülményeknek.

A KPE cső több méretben kapható, amelyek szerepet játszanak a benne lévő nyomás szinten tartásában, ezért érdemes kikérni egy szakértő véleményét, amikor a megfelelőt szeretnénk kiválasztani.

Táv- és zónavezetékként remekül alkalmazhatóak és 2 fajtájukat különböztetjük meg, amelyek a rugalmasságukban különböznek egymástól. A keményebb polietilén cső a csőrendszer fő részeként használható, ami ellenáll akár 10 bar nyomásnak is. Könnyedén méretre szabható a KPE cső bármelyik típusa.

A lágyabb csövek sokkal hajlékonyabbak, amiket így egyszerűen el lehet vezetni a növények között, hogy a vizet a megfelelő helyre juttassák. Az összeszerelés előtt mindenképp mérjük fel, hogy mennyi KPE cső fog kelleni a rendszer kialakításához.