Hatalmas sokk, ha valakit bűncselekmény elkövetésével vádolnak meg. Ha Ön vagy hozzátartozója ellen büntetőeljárást indítanak, akkor érdemes azonnal tapasztalt védőügyvédhez fordulni. Milyen következményei lehetnek a gyanúsításnak?

Gyakori, hogy az őrizetbe vételt előzetes letartoztatás követi. Ha már az eljárás elején nincs tisztában a jogaival, akkor olyan hibákat követhet el – pusztán azért, hogy szabaduljon kényelmetlen helyzetéből – amiket utólag nehéz, vagy lehetetlen korrigálni.

A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján részletesen tájékozódhat az előzetes letartóztatás pontos meghatározásáról, menetéről, és a gyanúsítottak jogairól is. Itt jogi sallangoktól mentesen tájékozódhat.

Minden ügyfelet egyformán kezelnek, számukra nincs két ugyanolyan eset, így nem kell attól tartania, hogy nem kap kellő figyelmet. A tájékozatlanság hátrány is lehet. Ha nem kér segítséget, akkor a későbbi védekezésének esélyeit rontja.

Egy tapasztalt ügyvéd segítségével megfelelően védekezhet, ne tegyen addig vallomást, amíg nem konzultált ügyvéddel. Már ez óriási biztonságérzetet ad. Ha úgy érzi hogy bizonytalan, akkor ne habozzon kérdezni. A saját érdeke, hogy a megfelelő jogi védelmet kapjon akkor is ha ártatlan, akkor is ha bűnös.