Trágyaszóró pótkocsik

A tavasz gyakran a talajelőkészítése második vagy esetenként első fázisának időszaka a mezőgazdaságban. Van, amikor ilyenkor kezdik el a szántást, de amennyiben ez megvalósult ősszel, akkor a tárcsázás, boronálás, hengerlés elvégzése kerül előtérbe. A szerves anyag utánpótlásra is nyílik lehetőség, amit hatékony eszközökkel lehet kiválóan elvégezni. Általánosságban 3 féle anyagtípus kerülhet szóba. Az egyik a műtrágya, ami többnyire kis apró golyócskák formájában, erre a célra kiképzett forgó berendezésekkel szórnak szét a talajon.

A másik a hígtárgya, amit szippantós szerkezetekkel lehet betárolni, majd pedig kijuttatni, szétspriccelni. A harmadik a hagyományos, istállókból begyűjtött szerves trágya. Ez az állatok ürüléke és többnyire szálas takarmány, főként szalma keveréke. A tömör állapota ennek eltérő lehet, ezért olyan megoldásokat dolgoztak ki a terítésére, ami alkalmas minél apróbb darabokra szétszedni. A tépőhengeres szerves trágyaszóró voltaképpen úgy néz ki, mint egy hagyományos pótkocsi, aminek a végén található az elosztó rendszer.

A rakományt egy járószerkezet juttatja hátra, majd a tépőhenger bizonyos sebességen forogva szórja szét. Jellegzetessége, hogy többnyire az utánfutó szélességének megfelelő méretarányban fedi le a területet. Ebből adódóan, a gyümölcsösökben tökéletes megoldásnak minősül. Mi a helyzet a költségekkel? A www.novara.hu weboldalon bővebben tájékozódhatsz az aktuális trágyaszóró árakról. Amint a legtöbb esetben, úgy itt is a fő kérdés a pontos méret. Minél nagyobb befogadóképességgel bír a tárolóegység, annál drágább a berendezés.

Mindenképpen több millió forintos tételről van szó, de a kiadás megtérül, főleg azért, mert rendszeres tápanyagpótlás nélkül nincs esély elérni a kívánt termésátlagot. Az olasz Bicchi gyártó már eddig is sokat letett az asztalra és nem okoz csalódást a szerves trágyaszóró rendszerek terén sem. Ha valóban megbízható és hatékony berendezésről van szó, akkor megéri erre fordítani a figyelmet. Itt az ideje mielőbb lecsapni az aktuális ajánlatokra, majd belevágni a munkába!