Napjainkban az újrahasznosítás nagyon fontos tényező. A használt polcrendszer felhasználása is ilyen célból történik. Kicsi az eltérés az új, illetve az ép elemekből összerakott polcok között, mivel nagyon tartós anyagból készülnek. Mikor az újrahasznosítási folyamat megtörténik, a minőség garantáltan megmarad, viszont az ára jóval kedvezőbb lesz, mint az újaké.

Az ezzel foglalkozó cégek akár egy-két napon belül teljesítik a rendelésnek megfelelő elvárásokat. Azoknak a gyáraknak, vállalatoknak, amelyeknek nagy mennyiségben van szükségük ilyen eszközökre, mindenképpen érdemes fontolóra venni ezt a fajta megoldást is. A vállalkozó és munkatársai méretre szabják, kérésre alakítják a használt polcrendszer elemeit.

Célszerű lehet, mivel rendkívül gazdaságos megoldást jelent. A rendelés lehet akár egészen egyedi is, mindenkinek elkészülhet a kedvére való Salgó polc. Különböző mérettel, teherbírással, színnel rendelhető, emellett colos és metrikus méretekben is megtalálható. Mindenképp a gazdaságos megoldások közé tartozik.