fekély kezelése

Vannak bizonyos tényezők, amelyek nagyon meggyorsíthatják, előidézhetik a fekélyek kialakulását. Ha ezekre nem figyelünk, akkor nem tudjuk elkerülni a bajt. Azt is érdemes tudni, hogy a fekély kezelése sokáig tart, rendkívül hosszú folyamat. Kialakulásának okai között található a dohányzás, ami szűkíti az ereket, az elhízás, a mozgás hiánya, cukorbetegség, a korábban elszenvedett trombózis. Idetartozik még a helytelen járás, a strukturális probléma, amikor az izmok és visszerek keringése nem megfelelő, a visszérgondok, illetve az időskori gyulladások, ágyban fekvés, rossz anyagcsere.

Bármilyen okból kifolyólag alakuljon ki a betegség, a fekély kezelése nem tűr halasztást! Ez történhet otthon is, jótékony gyógynövények használatával, de súlyosabb esetben feltétlenül szakorvoshoz kell fordulni! A doktor megvizsgálja a bőrt, a vénák állapotát és ha van, akkor a sebet is. A fekély kezelése több hetet vagy hónapot vehet igénybe, még abban az esetben is, ha a szakorvos utasításait követi a beteg.

Általában az érszűkület tünetei lábon jelentkeznek először

Rendkívül komoly egészségi probléma ez, ami sajnos rengeteg embert érint Magyarországon, 65 éves kor fölött minden ötödik személynél megjelennek kellemetlen szimptómák. Leggyakoribb formája az, amikor az érszűkület tünetei lábon érezhetőek és ekkor már viszonylag súlyos stádiumban van a betegség. Az életmód nagy szerepet játszik ennek a gondnak a kialakulásában, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a kor előrehaladásával törvényszerűen csökken az erek rugalmassága is.

A dohányzás az egyik legnagyobb kockázati tényező, mert a nikotin folyamatos gyulladást okoz az érfalakban. De az érszűkület tünetei lábon akkor is érezhetővé válnak, ha egészségtelen, zsíros ételeket fogyasztunk, magas vérnyomással küzdünk, cukorbetegek vagyunk, vagy valami miatt mozgásszegény életmódot folytatunk. Utóbbi következtében csökken az izompumpa, ami a keringés lassulásához vezet. Tehát, nem tanácsos megvárni, amíg megérkeznek az érszűkület tünetei lábon, hanem meg kell előzni a probléma kialakulását. Minden betegség leghatékonyabb kezelése ugyanis a prevenció.