érszűkület lábujj

Nem lehet félvállról venni ezt a súlyos betegséget. Az érszűkület lábujj környéki fájdalmakkal járhat. A verőerek-artériák falának kóros elváltozása, merevvé válása a keringő vérmennyiség csökkenéséhez vezet. Ez a probléma kezdetekben séta és járáskor való görcsös érzéshez, később pedig a szövetek elhalásához vezethet. Komolyabb probléma lehet az elszíneződés és a kisebesedés, mivel ezek a jelenségek már a végtagokat is veszélyeztetik. Az érszűkület lábujj elfeketedésével járhat.

A legkisebb gyanújel esetén indokolt az orvosi kivizsgálás. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy mennyire fontos a korai felismerés. A gyógyulás érdekében mindenképpen be kell tartani az orvos előírásait és fegyelmezettnek kell lenni. Elmaradhatatlan dolog a rizikótényezők csökkentése. Ez azt jelenti, hogy egészségesen kell táplálkozni és meg kell szabadulni a káros szokásoktól, mint az túlzott italfogyasztás vagy a dohányzás. Nagy szerepet tölt be a gyógyulási folyamatban a sport. Az érszűkület lábujj, boka és térd tájékon egyaránt jelentkezhet.

A mofetta kezelés pozitív hatásai

A terápia a kedélyállapot javulását, a teljesítőképesség növekedését és a lábzsibbadás csökkenését is előidézheti. A mofetta kezelés egészséges, komplex hatást gyakorol az emberi szervezetre. A gáz felszívódásának következményeképpen a bőrerek tágulnak, a keringés fokozódik, aminek köszönhetően a véráramlás sebessége nő. A kúra orvosi felügyelet mellett zajlik. Tudni kell, hogy az első alkalom előtt vizsgálati igazolásokra lesz szükség. A gyógyhatású széndioxid fürdő hazánkban is elérhető.

Látogasson el Mátraderecskére és használja ki a természet ajándékát. A mofetta kezelés segíthet azoknak, akik érrendszeri, fekélyes vagy reumatológiai betegségekben szenvednek. Pozitív hatásai közé sorolható, hogy növeli a szövetek és a vér széndioxid tartalmát, javítja az oxigén felszabadulását. Ennek köszönhetően, a szövetek a vérből nagyobb mennyiségű oxigénhez jutnak. A mofetta kezelés alkalmával jellegzetes jelenség a melegség érzet, a kipirulás, valamint az izzadás. Ez a CO2 érzőidegekre gyakorolt hatásának eredménye.