FRoffice

Az elmúlt években hatalmas változás történt a hagyományos irodaházak alkalmazása területén. Tagadni sem lehet, hogy a koronavírus okozta válság bizonyos szinten mindent megváltoztatott. Rengeteg cég jött rá, hogy nem feltétlenül van szükség drága helyiségek fenntartására, mert a dolgozók odahaza is hatékonyan el tudják látni a feladatokat, hála a fejlett információ technológiának, gyors internetkapcsolatnak. A Home Office óriási fejlődésen esett át 2 év alatt, amíg a lezárások kisebb-nagyobb jelleggel, de tartottak.

Sokan átálltak erre a metódusra és nagy örömmel tették ezt. Vannak azonban, akiknek hiányzik a közösségi hangulat, a pezsgő légkör. Ez ugyanúgy igaz lehet a magánvállalkozókra, akik saját üzletet vezetnek és gyakran csak önmagukban viszik a boltot előre. Hiába tehát az online tér, a személyes találkozás és munka előnyeit ez nem tudja megfelelően pótolni és már nincs is erre szükség. Nincsenek már lezárások és egyelőre nincs jele a vírus visszatérésének, aminek hála az élet visszatérhetett a megszokott kerékvágásba.

Újra felvirágozni látszik a közösségi irodák kora. Az FRoffice szerint a coworking irodák egyik legnagyobb előnye, hogy „így nem magadra hagyva kell végezned napi teendőidet, hanem inspiráló, minden szempontból színes, társas környezetben”. Tény, hogy van, akit egyszerűen irritál, ha mások is vannak körülötte, amikor koncentrálni szeretne bizonyos feladatokra, de ennek az ellenkezője ugyanúgy igaz. Az eltérő nézőpontok adott esetben olyan plusz töltetet adhatnak egy ötlet megszületéséhez, ami új távlatokat nyit.

Már van esély arra, hogy kedvező áron bérelhetőek legyenek coworking irodák, ahol csak alkalmi vagy állandó jelleggel lehet tevékenykedni. Sok oka van annak, ami miatt valaki ezt a légkört választja. Viszont, ami biztos, hogy a FRoffice jóvoltából olyan tágas és jól felszerelt helyiségek váltak elérhetővé, amelyek okos kihasználása új távlatokat nyit. Felesleges a nagyobb cégeknek is saját irodaházakat fenntartaniuk, hiszen előre berendezett helyiségek várják az érdeklődőket a froffice.hu weboldalon. Ideje felmérni az ebben rejlő lehetőségeket.