fogyasztásmérés

Az elektromos áram az a páratlan energiaforrás, ami a modern világ alapját adja. Pontosan ezért, amennyiben bármilyen probléma merülne fel arra vonatkozóan, hogy megszűnik az alapvető ellátás, akkor komoly gondokkal kellene szembenézzen a világ jelentős része. A fogyasztásmérés bátran a mindennapok részévé válhat, legalább annak érdekében, hogy kialakítunk egy pontos képet arra vonatkozóan, mekkora ökológiai lábnyommal rendelkezünk.

Szerencsére a modern megoldások már nem olyan energiafalóak, mint a régebbi kivitelek, de azért még mindig van ahol csiszolni lehet a megtakarításon. A fogyasztásmérés ennek egyértelműen az alapját szolgálja.

A feladatra remekül megfelel a Fibaro Wall Plug Type F HomeKit, ami Wi-Fi és Bluetooth kapcsolaton keresztül, a megfelelő iOS vagy Amazon Alexa alkalmazással, mobiltelefonról is vezérelhető. A páratlan eszköz folyamatosan méri és jelzi a felhasznált energiamennyiséget, így képesek lehetünk azt egyszerűen féken tartani, ha arra szükség merülne fel. A fogyasztásmérés csak az első lépés a takarékoskodás felé vezető úton.