beszélő papagáj fajták

Amikor már úgy gondoljuk, hogy bőven elég volt a megszokott kedvencekből, amilyen többnyire a kutya és a macska, akkor bátran kipróbálhatunk valami újat. Nem véletlenül roppant népszerűek a beszélő papagáj fajták, de azért felesleges elvárni ezen állatoktól is, hogy valóságos csevegő partnerek legyenek. Érdemes inkább hagyni, hogy saját nyelvükön kommunikáljanak a fajtársaikkal.

Az ara papagájok csodálatos élőlények, akik szépségükkel megragadják az emberek fantáziáját. Mintha a dzsungel költözne be a lakásba a személyükben. Ezen beszélő papagáj fajták ugyanakkor nagy teret kívánnak, a tiszteletet parancsoló méreteik miatt.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy társas lények, így érdemes párban tartani őket, mert csak így érzik igazán jól magukat és fontos játékokat is biztosítani nekik. A beszélő papagáj fajták kevésbé szoktak repkedni és inkább a talajon közlekednek, de ettől még szeretik a tágas tereket. A kalitkába való száműzés kicsit sem opció, ezért számolni kell azzal, hogy a tollas barátunk a szobában fog császkálni kénye-kedve szerint.