szék kárpit

Sokáig egy helyben üldögélni lehet nagyon kellemes vagy kifejezetten fájdalmas élmény. Hogy melyikkel ajándékoz meg valakit a sors, az persze sok mindentől függ, de ne feledjük el a szék kárpit fontosságát sem! Elsőre nem is tűnik fel, de gondoljon csak bele, mennyi – nem ritkán egymásnak ellentmondó – elvárásnak kell megfelelnie egy igazán jó szék kárpitnak!

Először is legyen szép, hiszen senki nem akar csúnya bútorokat az otthonába. Másodszor viszont legyen kényelmes, finom tapintású, hiszen az egyik legféltettebb testrészünket fogjuk ráhelyezni és ez minden viccen túl, valóban fontos! Lehet, hogy egy bordázott szövet nagyon szép, de kényelmetlen a barázdái miatt.

Egyes anyagtípusok káprázatosan jól mutatnak, ám ráülve csalódást okozhatnak azzal, hogy például csúszósak és állandóan mocorognunk kell. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a szék kárpit könnyen tisztítható legyen, hiszen ez az a bútordarab, amit gyakran érnek balesetek, különösen az étkezőasztal mellett. A kárpitozás évekre szól, fontoljuk meg alaposan!