mosogatószer házilag

Az edények minden otthonban nélkülözhetetlenek. A segítségükkel tudunk mindenféle ételt és italt elkészíteni, felszolgálni. Bármi legyen is a funkciójuk, fontos, hogy mindig tiszták és frissek legyenek. A tudósok és szakemberek évek óta keresik a leghatékonyabb módszert vagy eszközt, amivel a legmakacsabb foltokat, például az odaégett zsírt is el lehet távolítani az edényekről. Vannak, akiknek nem tetszik a jelenleg forgalomban lévő termékek összetétele és a mosogatószer házilag elkészíthető megoldásait keresik, amelyek hasonló hatást fejtenek ki, de nem tartalmaznak annyi vegyi anyagot.

Hogyan készíthet ilyen mosogatószert otthon? Minden attól függ, milyen hatást akar elérni. A mosogatószer házilag való készítésében érdekeltek általában olyan módszert választanak, amihez szappant használnak. 5 gramm szappan mellett, szükség van még egy pohár forralt vízre, 1 teáskanál almaecetre, 1 teáskanál szódabikarbónára és 2 evőkanál citromlére. A mosogatószer házilag történő elkészítéséhez keverje össze ezeket a komponenseket!

WC tisztítása házilag a friss és csillogó eredményért

A legtöbben tisztában vagyunk az illemhely tisztán tartásának és higiéniájának fontosságával. Ez olyan hely, ahol a mikroorganizmusok nagyon gyorsan elszaporodhatnak, ezért rendszeresen fertőtleníteni kell. Ugyanakkor, az öblítéshez használt víz csúnya vízkő- vagy rozsda lerakódásokat eredményezhet. A megfelelő tisztítószerek kiválasztásával azonban a WC tisztítása házilag könnyen megoldható. A WC használat gyakoriságától, azaz a gyakorlatban a háztartás tagjainak számától függően, a speciális termékekkel történő alapos tisztítást elég gyakran kell elvégezni, hetente legalább egyszer.

A legegyszerűbben használható tisztítószer egy meghatározott formájú flakonba töltött gél vagy folyadék. Az ilyen típusú termék adagolójának ívelt nyaka lehetővé teszi, hogy a WC széle alá érjen, így eltávolítsa az ott összegyűlő szennyeződéseket és baktériumokat. A WC tisztítása házilag akkor lesz a leghatékonyabb, ha a folyadékot néhány óráig vagy egy éjszakán át hatni hagyjuk, majd egyszerűen letöröljük egy kefével és leöblítjük vízzel.