csirkemell sütőben

Sokan nem kedvelik a csirkemellet, unalmas, száraz fogásnak tartják, ezért nem vagy csak nagyon ritkán készítik el, pedig helyesen előállítva omlós és szaftos, szinte szétolvad a szájban. Készülhet csirkemell sütőben is tökéletes eredménnyel, itt a szaftos jellegében fontos szerepet játszik a szeletek vastagsága.

Ajánlott ezeket egyenletes vastagságúra vágni, mert ha az egyik fele vékonyabb, mint a másik, eltérő lesz a sütési igénye, ami szintén kiszáradáshoz vezethet. Lényeges továbbá a sütés módja, hiszen akkor dolgozunk jól, ha a hús kap egy kérget, ami bent fogja tartani a nedvességet, nem engedi azt kifolyni a sütés ideje alatt. Ha ügyesen dolgoztunk, a csirkemell sütőben megőrzi a szaftját, de időt kell hagynunk a pihentetésre is, nem szabad azonnal felvágni!

Chia mag recept ételekhez, édességhez

Tápanyagokban kifejezetten gazdag, rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik a chia mag, amit nagyszerűen be lehet illeszteni bármilyen diétába. Az interneten fellelhető számos chia mag recept, amiket érdemes kipróbálni annak érdekében, hogy az előnyeit élvezhessük. Például a zabkása is kiválóan felturbósítható chia mag használatával.

Ugyanakkor, remek megoldást kínál salátaöntet sűrítésére, készíthetünk ebből az alapanyagból leveseket, szószokat, pudingot stb. Kenyerek, kalácsok, zsömlék, kiflik ízesítésére szintén kiváló a chia mag, de még ízletes lekvárt is főzhetünk a felhasználásával. Nyilván, a tökéletes eredményhez nélkülözhetetlen a pontos chia mag recept, amit lépésről lépésre be kell tartani, persze nem nehéz megvalósítani.

Hogyan kivitelezhető a bruschetta recept?

Az olasz konyha egyik ikonikus előételének számít a bruschetta, amit egyre több magyar háziasszony is készít a családjának. A bruschetta recept sikerének kulcsa mindig a friss és minőségi alapanyagok használatában rejlik. Valódi kulináris finomság ez az étel, aminek sikerét az érett paradicsom, az illatos fokhagyma és az olívaolaj triója adja. A receptje könnyen elkészíthető.

Először megpirítjuk a felszeletelt cipót, majd elkészítjük a paradicsomos keveréket, a félretett fokhagymagerezdekkel bedörzsöljük a pirított kenyérszeleteket, meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal és máris készen van. Igazán egyszerűen előállítható bruschetta recept olvasható a receptek.at weboldalon, amit gyakorlással művészi szintre emelhetünk, családunk és barátaink örömére.

Egyszerű a Villám McQueen Torta megalkotása

A gyermekek nagyon szeretik az édességeket, süteményeket, a szemnek kedves alakot öltött tortákat pedig egyszerűen imádják. A fontos alkalmakkor óriási meglepetés a Villám McQueen torta. Nem igényel több hozzávalót, mint bármelyik torta, azonban a kinézete már első látásra elbűvöli a kicsiket. Tulajdonképpen egy piskótát kell készítenünk, majd a megfelelő krémet, amivel az autóformára kifaragott piskótadarabokat összeragasztjuk.

Ezt követően, néhány órára a hűtőbe kell tenni az alkotást, hogy megdermedjen, közben elkészítjük a vajkrémet. Ezután a Villám McQueen torta bevonása következik és addig faragjuk, amíg megkapjuk a kívánt formát. Kis időre megint hűtőbe tesszük, aztán bevonjuk a színezett fondanttal. Itt is nyugodtan szárnyalhat a képzelet a díszítés tekintetében.