profi barber shopok

A szakáll és a bajusz viselésének népszerűsége, a gondozásának fontossága saját ágazat létrejöttéhez vezetett. Erre szakosodott létesítmények jelentek meg Európában és Amerikában az 1800-as években. A fő különbség a hagyományos fodrászszalonokhoz képest az, hogy itt csak férfiakat szolgálnak ki. Ezek a sajátos férfi klubok nagy sebességgel vetették meg a lábukat hazánkban is. Az utóbbi években rendkívül megnőtt a profi barber shopok népszerűsége a fővárosban.

Ennek köszönhetően, franchise-ok jöttek létre, amelyek közül az egyik leghíresebb az A76 barbershop, ami két helyszínnel büszkélkedik a fővárosban. Az azt már írtuk, a fő különbség a megszokott fodrászatokhoz képest, hogy az ügyfelek kizárólag férfiak. Nőknek tilos belépni az ilyen szentélyekbe. Vagyis csak az volt. Az A76 alapítói megengedték maguknak, hogy megtörjék ezt a hagyományt és a „barber királynők” teszik a helyet igazi kuriózummá Budapest borbélyszalonjai között.

A barbershop másik különlegessége az ügyfelekkel szembeni megközelítés. Az A76-ban a srácok nemcsak menő frizurát és szakállt kapnak, hanem jókat csevegnek és kellemes időt töltenek. Minden magát valamire tartó férfi fodrászat rendelkezik egy lenyűgöző alkoholos italokat tartalmazó bárrészleggel, ahonnan az ügyfelek kedvükre válogathatnak, miközben arra várnak, hogy megkapják a város legtrendibb hajvágását. Annak érdekében, hogy a légkör még jobban megfeleljen a „férfi klubról” alkotott elképzeléseknek, a gondosan összeválogatott berendezési tárgyak gondoskodnak.

A barbershop megkülönböztető tulajdonsága a „barber királynők” szakértelme. Sokan közülük külföldön sajátították el a szakma rejtelmeit, mások pedig a legnívósabb hazai intézményekben tanultak. Az urak általában a különleges légkör és a férfias üzleti megközelítés alapján választanak fodrászatot, annak ellenére, hogy az itt végzett szolgáltatás díja valamivel magasabb, mint egy hagyományos szalonban. Az ár azonban mindig indokolt. Erről a professzionális és kiváló minőségű eszközök, hajkészítmények, az italok és persze a mesterek gondoskodnak.