tetőfedő anyagok

Építkezés során nagyon jól kell dönteni az anyagokat illetően, hiszen hosszú évekre építünk házat a családunknak és saját magunknak. A tetőfedő anyagok esetében is, amint a többi anyagnál két lényeges nézőpont szerint szokták meghozni a döntést az emberek, a minőség és az ár alapján. Az aceltrapezlemez.hu weboldalon egy helyen összehasonlíthatod a különböző tetőfedő anyagok előnyeit. Például a trapézlemezek sokoldalúan felhasználható fém építőelemek, amiből a gyártók igen nagy variációs lehetőséget kínálnak.

Ezek különböznek anyagvastagság, bordamagasság, bevonat, szín és táblanagyság tekintetében. A leggyakrabban tetőfedésre használják ezt a burkolóanyagot, de építenek a felhasználásával kerítést, garázsajtót, illetve tökéletesen alkalmas homlokzati egységként vagy oromfal burkolására is. Használják továbbá napelem és/vagy napkollektor szerkezeti alapjának, konténerépítésre, könnyűszerkezetes épületek álmennyezet építésére. Belső térelválasztó elemként is megállja a helyét a trapézlemez.

A cserepeslemez a hagyományos tetőfedő anyagok kiváltására alkalmas modern megoldásnak számít, ami ötvözi az utóbbiak minden előnyös tulajdonságát amellett, hogy azok hátrányait teljesen kiküszöböli. Költséghatékony megoldás, mert adott felületre vetítve sokkal olcsóbb a cserepeslemez, mint a hagyományos technológiák. Ugyanakkor időtálló is, mivel többszörös korrózióvédelemmel van ellátva, így sokkal ritkábban kerül sor cserére, mint a tradicionális tetőfedő elemek esetén.

Adott felületen akár tízszer könnyebb, mint a hagyományosan használt elemek, így a cserepeslemez nem terheli annyira az eredeti szerkezetet, ezáltal annak is nő az élettartama. Új tető építésekor pedig nincs szükség a hagyományos megoldásokhoz való nehéz, masszív és anyagigényes szerkezetre. Mivel nagyobb, egybefüggő elemekből dolgozhatunk a cserepeslemezekkel, ezért a tetőszerkezet erős és merev lesz. Érdemes utána olvasnod ezeknek a tetőfedő anyagoknak, mert csak így tudsz jó döntést hozni, ami hosszútávon is elégedettséggel szolgál.