kerti szerszám

A kerti eszközök és tartozékok elengedhetetlenek a kertészkedés során. Ezek a szerszámok segítenek a növények ápolásában, a talajmunkák elvégzésében és általában a kert gondozásában. A kerti szerszám különböző formákban és méretekben elérhető, így minden kertész megtalálhatja az igényeinek megfelelő eszközöket. Az egyik leggyakrabban használt kerti szerszám az ásó.

Ez segít a talaj felásásában, az ágyások elkészítésében és a növények ültetésében. Fontos, hogy éles legyen, mert csak így tud áthatolni a földön és könnyen használható a különböző talajtípusokon. A gereblye is elengedhetetlen kerti szerszám a különféle munkák során. A gereblye segít a falevelek és a gyepmaradványok összegyűjtésében, valamint a talaj lazításában és légáteresztésében.

A gereblye fogai lehetnek műanyagból vagy fémből és a kerti munka jellegétől függően választhatóak ki. A metszőolló és az ágvágó is fontos kerti szerszám, hiszen segítenek a növények ápolásában és formázásában. Ezek a szerszámok lehetővé teszik a túlnyúló ágak visszavágását, a sövények formázását és a gyümölcsfák metszését.