Hazánk társadalmi berendezkedése jellemzően stabil. Az emberek nem szívesen hagyják el otthonaikat más munkahely kedvéért, nem szeretnek költözködni. Ezért fontos, hogy saját otthonnal rendelkezzenek és nem albérletben lakjanak.

A kormány feladata a családok otthonteremtésének elősegítése, ezért indult el az úgynevezett CSOK program. A kedvezmény lényege, hogy a családok a gyermekeik számától függően, különböző mértékű, vissza nem térítendő állami támogatáshoz juthatnak, amit új és használt ingatlannak a megvételére, építésre és bővítésre fordíthatnak.

A CSOK támogatás nagy lehetőséget nyújt a három és ettől több gyerekes családoknak, hiszen akár 10 millió Forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ami kiegészíthető még 10 millió Forint kedvezményes kamatozású hitellel.

Így tulajdonképpen saját önerővel rendelkezve, akár egy teljesen új házat is építhetnek. A CSOK tehát kedvező lehetőség a családok lakhatási problémáinak enyhítésére és további lehetőséget teremt a családalapítási kedv fokozására.