kazein

A testépítőknek több táplálékkiegészítőre lehet szükségük az edzések során. A kazein a tejtermékekben található fehérje. A sajtban és joghurtban található fehérjék nagyjából 80%-át teszi ki. A kazeint fehérjepor étrend-kiegészítőként is értékesítik.

Általában a testépítők használják a testmozgás helyreállításának elősegítésére és az izomméret növelésére. Ez egy teljes értékű fehérje, ami azt jelenti, hogy tartalmazza az emberi szervezetnek szükséges összes esszenciális aminosavat. A legtisztább formájában fehér színű szilárd anyag, íz nélkül. Az ebben gazdag tejtermékek nagyon jó kalciumforrások is egyben. Tekintettel a megfelelő kalcium- és fehérjebevitel kettős fontosságára, a csontok egészsége szempontjából, a kazein termékek segíthetnek a csontritkulás megelőzésében.

Csökkentett emésztési sebessége egyenletesen ellátja aminosavakkal a sérült izomszövetet hosszabb ideig, elősegítve a jobb felépülést. A lassú emésztés szintén segít hosszabb ideig érezni a jóllakottságot és megfékezi az egészségtelen étel utáni sóvárgást.